Gå till huvudinnehållet
vegoguiden-rotselleri

Rotsellerin är en rotfrukt och har odlats i Sverige länge, men fått ett uppsving på finkrogar på senare år. Plantan har en stor uppsvälld rund stjälkknöl under jord – som är det vi kallar rotselleri – och har mörkgrön blast ovan jord. Knölen är gulvit till brunaktig på utsidan och vit till gulmarmorerad på insidan. Rotsellerin som vi hittar i butikerna kommer ofta från Sverige. Precis som andra rotfrukter är det en mycket klimatsmart gröda som inte kräver mycket mark att odla – ett mycket bra val för planeten!

Visste du att de fina och krispiga stjälkarna kan användas precis som stjälkselleri, det vill säga går utmärkt att äta?

WWFs råd

Ät helst

  • Ekologisk rotselleri

Ekologisk rotselleri är odlad utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Kolla efter KRAV-märkt eller EU-ekologisk!

Ät gärna

  • Rotselleri

Dela gärna:

Senast ändrad 09/11/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se