Gå till huvudinnehållet

Naturens skafferi – flera olika recept

Summering
Fundera över vårt beroende av naturen. Vad får vi från naturen? Vad kan vi ta tillvara och äta?
naturens-skafferi
Naturens skafferi - receptsamling
Hållbarhetsmålen

Syfte

Att lära sig ta tillvara på naturens skafferi av frukt och få förståelse för vårt beroende av naturen.

Det här behövs

  • Receptsamlingen
  • Ingredienser till det ni vill laga
  • Utrustning som behövs för valt recept

Gör så här

  1. Se filmen “Hur skulle ditt liv se ut utan humlor och bin” tillsammans med eleverna.
  2. Dela sedan in eleverna i mindre grupper och låt dem diskutera:
    Vad bjuder naturen oss på för tjänster som är kopplade till vår matproduktion? Exempel på nyckelord att utgå ifrån:
    – Vattenrening
    – Fotosyntes
    – Kretslopp
    – Pollinering
    – Biologisk mångfald
    – Jordbildning
  3. Ta med eleverna ut till en plats där ingredienserna till något av recepten för äppeldricka, sylt, nässelsoppa, nyponsoppa, sallad eller örtte går att hitta. Tänk på att inte plocka ingredienser för nära trafikerade vägar.
  4. Låt grupperna tillaga det ni plockat enligt receptet och smaka på “naturens skafferi”.

 

Dela gärna:

Senast ändrad 11/04/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se