Gå till huvudinnehållet

mors dag motiv

SKICKA ETT GÅVOKORT PÅ MORS DAG

Hylla en mamma med en kärleksfull present som gör skillnad för djur och natur.

1. Välj ett motiv
2. Bestäm hur och när kortet ska levereras
3. Skriv din personliga hälsning

GE GÅVA

Välj motiv

Välj hur gåvokortet ska skickas

Gåvokortet med din personliga hälsning skickas som SMS till mottagaren. Du väljer själv vilket datum du vill att SMS:et ska skickas.

Efter betalning får du ett bekräftelsemejl som innehåller en PDF med ditt gåvobevis som du kan skriva ut och ge bort, eller skicka vidare digitalt.

Skriv en personlig hälsning

tecken kvar

Fyll i mottagarens namn.

Fyll i avsändarens namn.

SMS-utskick

Fyll i mottagarens mobilnummer. Kan endast skickas till svenska, danska och norska mobilnummer.

SMS:et kommer att skickas ut ungefär kl. 10:00 den dagen du väljer. Om du väljer dagens datum görs utskicket direkt.

Välj belopp

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsdetaljer

Sverige

Välj betalsätt

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Exempel på vad din gåva kan räcka till:

      • 65 kr — Ett första hjälpen-kit för en parkvakt.
      • 250 kr — Genetisk analys av en fjällräv.
      • 375 kr — Utrusta en parkvakt med en walkie talkie.
      • 800 kr — En GPS som ger möjlighet till satellitnavigering.
      • 1500 kr — Två kamerafällor, för räkning & övervakning av vilda djur.
kurva-2024-text2

Naturkrisen är värre än någonsin

Bestånden av vilda djur – däggdjur, fiskar, fåglar, groddjur och kräldjur – har i snitt minskat med skrämmande 73% mellan 1970 och 2020! Det visar WWFs Living Planet Report 2024, som granskar tillståndet på planeten. Nedgången är tydligast i tropiska områden. Där rasar det i en oroväckande takt. Det är allvarligt eftersom de är några av de områden i världen som är rikast på biologisk mångfald. Olika livsmiljöer drabbas olika hårt och totalt finns 86 hotade arter av ryggradsdjur i Sverige.

Det är inte för sent att ändra den negativa utvecklingen. Men det krävs mer av  naturvårdsinsatser som gör skillnad. Var med och stötta vårt arbete för en levande planet.

GE EN GÅVA OCH HJÄLP PLANETEN

HOTEN MOT VÅR PLANET

Förstörda livsmiljöer

Människan tar allt mer plats, skövlar och smutsar ner. Tropiska skogar bränns och avverkas för att ge plats åt vidsträckta odlingsmarker. De naturliga miljöerna förstörs och trängs undan. Många arter drabbas av förstörda och krympande livsutrymmen. En av de hårt drabbade arterna är bergsgorillan vars skogar utsätts av illegal avverkning.  Ett annat exempel är floddelfiner vars hem hotas av föroreningar och dammbyggen.

Överexploatering

Fiskebål och oljeplattform
Vi använder mer av naturens resurser än den tål. I Sverige lever vi i genomsnitt som om vi hade fyra jordklot till vårt förfogande. Hela 90 % av världens fiskbestånd är idag fiskade till sin gräns. Ett flertal arter hotas till följd av tjuvjakt och illegal handel. Överexploatering är en av orsakerna till att populationerna av vilda ryggradsdjur i snitt har minskat med hela 69% mellan 1970-2018.

Klimatkrisen

Arktis reglerar planetens klimat. Den vita ytan är en sköld som reflekterar bort större delen av solstrålningen – men just nu värms Arktis upp snabbast av alla platser på jorden. När klimatet förändras påverkas också livsmiljön för många djur. Man kan redan idag se hur olika arter anpassar sina vandringsmönster, får svårt att hitta föda eller partner, eller får minskad avkomma till följd av klimatförändringarna.

ge bort fadderskap-lejon

Ditt stöd gör det möjligt

WWF arbetar tillsammans med lokalbefolkningar, företagspartners, forskare och organisationer för att bevara vår fantastiska planet. Utan stöd från våra fantastiska supportrar hade det varit omöjligt att nå alla framgångar.

SKICKA EN MORS DAG HÄLSNING 

VAD GÖR WWF?

Bekämpar överfiske och skogsskövling

Skogsskövling i Bolivia
Överfiske, bifångster och föroreningar hotar världens alla hav och dess arter. Skogar skövlas och förvandlas till utarmade, artfattiga marker. Skogens och havens alla arter blir allt färre och får allt mindre livsutrymme, en utveckling som måste stoppas. WWF arbetar intensivt på fältet och i maktens korridorer med att stoppa skövlingen och vända utvecklingen.

Skapar fler och bättre förvaltade skyddade områden

Inventering i Björns skärgård
Nationalparker och andra skyddade naturområden, till exempel naturreservat eller Natura 2000-områden, är helt avgörande för att skydda en mångfald av arter och WWF efterlyser politiska krafttag. I Sverige har vi idag (2019) 30 nationalparker på ca 7 000 kvm som täcker 13 procent av landytan. Sveriges marina skyddade områden täcker bara 5 procent av vårt havsområde.

Återskapar förstörda ekosystem

Grodor i vattnet vid ön Björn, Östersjön, Sverige
Skogar, hav, sjöar och landområden över hela världen har blivit förstörda av människors påverkan och den utvecklingen måste stoppas. Friska och fungerande ekosystem är helt avgörande för allas vår framtid och det gäller alla växter, insekter och djurarter. WWF arbetar intensivt med att återskapa förstörda ekosystem för en bättre framtid.

Påverkar politiker och myndigheter

Sköldpadda som fastnat i fiskenät
Våra folkvalda politiker är de makthavare som genom sina beslut styr Sveriges och vår framtid. Oavsett vilken regering vi har, så måste miljön vara i fokus. Utrotning av växter och djur, miljöförstörelse, skogsskövling, föroreningar av naturen och haven har ingen rösträtt men behöver vår hjälp, i dag, i morgon och i framtiden. Det vet vi på WWF och det kämpar vi för, varje dag.

Stoppar tjuvjakt och illegal handel

Skogsvaktare i Bhutan
WWF har sedan 1970-talet arbetat med att stoppa tjuvjakten och den illegala handeln med vilda djur och växter. Handeln med hotade arter, som noshörning, elefant och tiger, omsätter idag ofantliga summor och kriminella nätverk tjänar stora pengar till liten risk. WWF fortsätter att driva på beslutsfattarna att gå från ord till handling!

VANLIGA FRÅGOR

Hur används mina pengar?

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. Max 15 % används till administration och insamling som är en förutsättning för att pengarna ska nå ut till projekt på ett effektivt och säkert sätt.  Vill du läsa mer om hur pengarna används kan du göra det här. Tack för ditt stöd för en levande planet!

Så här används dina pengar:

 85 %

 Naturvård

 15 %  

 Insamling & administration 

När skickas SMS-hälsningen?

Du väljer själv vilken dag du vill att SMS:et ska skickas till mottagaren genom att fylla i önskat datum i formuläret ovan. SMS:et kommer att skickas ut ungefär kl. 10:00 den dagen du väljer. Om du väljer dagens datum görs utskicket direkt.

Hur skänker jag en gåva?

I första hand rekommenderar vi dig att använda formuläret på vår hemsida, där kan du välja mellan att betala direkt via din bank, med bankkort eller med Swish. Du kan också Swisha en gåva till vårt Swishnummer: 9019746. Om du hellre vill ha ett inbetalningskort är du välkommen att kontakta vår Givarservice.

Elefant_2

Tillsammans är vi lösningen

Nu är det hög tid att agera för att rädda livet på planeten. Vi behöver skydda mer natur, bromsa klimatförändringarna, stoppa skogsskövlingen, bekämpa tjuvjakten och förändra vår matproduktion så att den blir mer hållbar. Tillsammans kan vi lösa problemen. Naturen och ekosystemen kan återhämta sig och planetens balans bli återställd.

SKICKA EN MORS DAG HÄLSNING

Viktig information att ta del av

WWFS GIVARSERVICE

Vi besvarar dina frågor om fadderskap, medlemskap och gåvor

Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se

Senast ändrad 10/10/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se