Gå till huvudinnehållet

Sara Dreijer

Programsamordnare kust och skärgård

Vad har du för bakgrund/utbildning?

Jag gjorde min kandidatutbildning på västkusten i Australien där jag studerade marinbiologi som huvudämne och en second major i internationella relationer. Därefter gjorde jag min masterexamen i hållbar utveckling och resiliens på Stockholm Resilience Center.

Vad har du tidigare jobbat med?

Innan jag började på WWF jobbade jag med utvecklingsfrågor i skärgården på Länsstyrelsen i Stockholm, där undersökte jag bl a sophanteringen på skärgårdens öar. Under tiden jag pluggade sommarjobbade jag också på skärgårdsbåtarna Sjöbris och Sjögull och åkte fram och tillbaka genom norra skärgården.

Vilka är dina specialområden?

Jag arbetar med kust- och skärgårdsfrågor längs den svenska östersjökusten. Mitt arbete ligger precis i skärningen mellan land och hav, men också både över och under ytan. Arbetet fokuserar mycket kring fältprojekt, bl a restaurering av livsmiljöer, att återställa strandängar och våtmarker, att öppna upp vandringsvägar för fisk och återplantera undervattensängar, åtgärder som vi satsar på för att återställa balansen i våra känsliga kustekosystem och väcka nytt liv i Östersjön.

Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF el tidigare!

Det var när jag följde med ut i fält första gången för att besöka ett av våra restaureringsprojekt. Vi hade nyligen öppnat upp en fiskvandringsväg och byggt ett så kallat omlöp där vattnet nu återigen rann fritt förbi en damm som tidigare hade satt stopp för fiskar som ville ta sig fram för att leka. Men så snart vattendraget öppnades igen hittade fiskar tillbaka. Det gick upp för mig vilken skillnad vi kan göra och vilken fantastisk förmåga naturen har att återhämta sig om vi ger den rätt förutsättningar! Det är en insikt som fortfarande driver mig i mitt arbete idag.

Senast ändrad 24/10/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se