WWF påverkar marknaden, politiker och konsumenter genom konsumentverktyg
Överkonsumtionen av resurser leder till avskogning, vattenbrist, jorderosion, minskad biologisk mångfald och klimatförändringar. Då maten vi äter står för ungefär en fjärdedel av vårt klimatavtryck och är den största orsaken till förlust av biologisk mångfald behöver vi verkligen tänka till kring vad vi lägger på tallriken.
WWF arbetar med matfrågan på flera nivåer i Sverige. För att underlätta för konsumenter har WWF tagit fram tre guider som fungerar som stöd för att kunna göra informerade val av vad som läggs på tallriken.
Genom ett trafikljussystem guidar WWF på ett enkelt sätt till de mer hållbara valen. I Fiskguiden listas olika fiskar och skaldjur, i Köttguiden hittar vi animalier som nöt, lamm, fläsk, kyckling, ägg och ost. Under 2020 lanserades även Vegoguiden som visar vägen till bra vegetabilier på tallriken. Här finns bland annat nötter, frukt, baljväxter och spannmål.