Vit bön-mugcake
-
1
Portioner
-
300-500
Energi (kcal/p)
-
36
Kolhydrater (gr/p)
-
13
Protein (gr/p)
1
Portioner
300-500
Energi (kcal/p)
36
Kolhydrater (gr/p)
13
Protein (gr/p)
Även den mest inbitne bönskeptiker kommer bli omvänd av detta recept. Ett perfekt mellanmål när man vill få i sig något enkelt inför träningen eller ett snabbt, lättätet och proteinrikt återhämtningsmål efter träning.
Detta recept är framtaget inom projektet Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil – som WWF driver ihop med Sveriges Olympiska Kommitté. Genom att utmana fördomar och myter kring vegetarisk mat visar projektet att det går att äta hållbar mat och samtidigt prestera i världsklass! Receptet kommer från boken med samma namn, läs mer om den här.
Recept: Linda Bakkman
Foto: Stefan Wettainen, från boken Vego i världsklass
Klimatberäkningen är gjord i CarbonCloud i april 2019
Näringsberäkningen baseras på Livsmedelsverkets databas och är gjord i april 2019
Läs mer i Vegoguiden om de bästa planetvalen när det gäller topping till din mug-cake.
Att minska matsvinnet är viktigt. Bananer som är på väg att bli övermogna kan man skära upp i slantar, lägga i frysen och ta ut till detta recept där de ändå bara ska mosas ihop med resten av ingredienserna.
Det här receptet klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att det ska klara kriterierna för biologisk mångfald välj ekologisk rapsolja och banan, liksom svenska eller ekologiska ägg och eventuella nötter.
Receptet kommer från boken Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil. Läs mer om boken här.
Senast ändrad 31/08/22
Recensioner