Vintersallad med betor, surkål och saltgurka – ”Vinägrett”
-
6
Portioner
Den östeuropeiska klassikern ”Vinägrett” blir en färgstark sidorätt på julbordet! Vinägrett är här alltså ingen dressing eller sås, utan en rejäl sallad med matiga grönsaker och mjölksyrad gurka och kål. Godast blir det med bakade rödbetor i salladen – baka dem i cirka 1,5 timme i 180 graders värme. Hinner du inte med det i julstöket går det också att använda kokta rödbetor.
Recept: Anastasia Lundqvist
Foto: Anastasia Lundqvist
Klimatberäkning: Gjord i verktyget Klimato med RISE-data, november 2024.
Rätten klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att uppnå kraven på biologisk mångfald se längst ner i receptet.
Ingredienser:
Instruktioner:
För att klara kraven i One Planet Plate: Potatis, lök, morötter och rapsoljan behöver vara ekologiska
Senast ändrad 26/11/24
Recensioner