Tempehsallad Gado Gado
-
4
Portioner
Gado Gado är en traditionell indonesisk rätt – och namnet betyder ungefär ”mix-mix”, vilket passar perfekt eftersom det är en blandning av olika grönsaker, ofta tillsammans med tofu eller tempeh, kokta ägg och inte sällan på matrester från veckan. Det är en väldigt populär rätt i Indonesien, ofta serverad som street food, men också som en festlig måltid hemma. Servera gärna på ett stort fat så kan alla plocka själva och göra en egen mix.
Ett tips är att servera Gado Gado som ett inslag på påsklunchen – perfekt med ägg och grönsaker till våren!
Recept: Anastasia Lundqvist
Foto: Anastasia Lundqvist
Klimatberäkningen är gjord baserad på data från RISE klimatdatabas för livsmedel, genom Klimatos beräkningsverktyg i april 2025.
Rätten klarar One Planet Plates klimatbudget, för att också uppnå kraven för biologisk mångfald – se längst ner i receptet.
Välj ekologiskt certifierad rapsolja, potatis, morot, vitlök och kokosmjölk.
Senast ändrad 16/04/25
Recensioner