Gå till huvudinnehållet

Stora Skuggans rotfruktsstomp med rödbetsbiffar & gulärtshummus

  • 6

    Portioner

Klimatpåverkan per portion

0,4 kg

CO2e

Stora Skuggan mat 1

Vit rotfruktsstomp på rotselleri & palsternacka med rödbetsbiffar, hummus på gula ärtor toppat med fårost.

Detta recept kommer från Carola Magnusson på Carolas Eko och Stora Skuggans Värdshus på Djurgården i Stockholm. Tack Carola & co!

Recept: Carola Magnusson & co på Stora Skuggans Värdshus
Foto: Helenah Swedberg
Klimatberäkning gjord i Klimato, juni 2023

Vit rotfruktsstomp

  • 250 gr rotselleri, biodynamisk odling från Solmarkagård
  • 500 gr potatis, eko från Håkan Andersson i Tierp
  • 250 gr Palsternacka, biodynamisk odling från Solmarkagård
  • 25 gr smör, räddat från Grådö mejeri
  • 0,3 dl persilja, KRAV
  • 0,2 dl gräslök KRAV

    Rödbetsbiffar

  • 700 gr rödbetor, biodynamisk odling från Solmarkagård
  • 300 gr potatis, KRAV från Håkan Andersson i Tierp
  • 200 gr gul lök, biodynamisk odling från Solmarkagård
  • 4 msk majsstärkelse
  • 4 ägg, KRAV
  • Kryddor

Hummus

  • 6 dl torra gula ärtor
  • 2 dl rapsolja, eko
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitvinsvinäger

Garnering

  • 100 gr gulbeta, biodynamisk odling från Solmarkagård
  • 100 gr rödbeta, biodynamisk odling från Solmarkagård
  • 60 gr fårost, KRAV från Svensson och Falk

Gör så här:

  1. xcxcx
  2. xxxx
  3. ….

För att klara kraven i One Planet Plate:

Välj ekologisk potatis, lök, rapsolja samt KRAV-märkt fårost. Äggen behöver vara svenska och/eller KRAV- eller ekomärkta.

Recensioner

Dela gärna:

Senast ändrad 04/07/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se