Smashed brysselkål med bönkräm och senap
-
6
Portioner
Det här är ett smarrigt tillbehör på julbordet! Det kan också serveras som snacks i väntan på middagen. Att smasha brysselkål innebär att brysselkålen trycks ut för att få maximalt med smak och stekyta. Miso ger umami-smak och honung ger en karamellisering så att även barn älskar den här rätten. Det blir extra gott med harissa om man vill servera en lite starkare och kryddigare variant. Bönkrämen smaksätts med senap för mer sting och julkänsla. Dekorera gärna med lingon.
Recept: Anastasia Lundqvist
Foto: Anastasia Lundqvist
Klimatberäkning: Gjord i verktyget Klimato med data från RISE, november 2024
Rätten klarar One Planet Plates klimatbudget, för att också uppnå kraven för biologisk mångfald – se längst ner i receptet.
Ingredienser:
Smashed brysselkål
Bönkräm
Instruktioner:
Smashed brysselkål
Bönkräm
För att klara kraven i One Planet Plate: Olivoljan behöver vara ekologisk
Senast ändrad 26/11/24
Recensioner