Sebastians falafel Vad tycker du om receptet? 4 Portioner Klimatpåverkan per portion 0,22 kg CO2e Kategorier Earth Hour One Planet Plate Eat4Change Veganskt Vegetariskt Lunch Middag Det här receptet har Sebastian Tadros tagit fram för projektet #Eat4Change. Ett projekt vars mål är att få unga européer att göra mer hållbara matval. Läs mer om projektet här. Sebastians Tiktok-inlägg om rätten hittar du här. Klimatberäkningen är gjord i Klimato i mars 2024. Falafel 250 gr torra kikärtor (blötlägg 10-12 h innan tillagning) 0,5 dl vatten 2 ekologiska vitlöksklyftor 1 ekologisk gul lök 2 dl hackad persilja 2 tsk spiskummin 0,5 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar Olja till fritering Tillbehör Hummus Libabröd 2 dl ekologisk yoghurt 1-2 msk ekologisk olivolja Salt och peppar Gör såhär Blötlägg kikärtorna 10-12 timmar innan tillagning. Mixa kikärtorna med vitlök och persilja. Rör ner de andra ingredienser så att allt blandas. Skapa bollar, till exempel med hjälp av två skedar. Fritera i olja tills gyllenbruna. Servera på en bädd av hummus, gärna med bröd och lite ekologisk yogurt. Recensioner Dela gärna:
Recensioner