Proteinscones
-
5
Portioner
-
100-300
Energi (kcal/p)
-
28
Kolhydrater (gr/p)
-
12
Protein (gr/p)
5
Portioner
100-300
Energi (kcal/p)
28
Kolhydrater (gr/p)
12
Protein (gr/p)
Superenkla, förvånansvärt saftiga och näringsrika – i dessa scones får du allt på en och samma gång. Låt detta bli ditt nya standardfrukostbröd. Både dina smaklökar och dina biceps kommer att tacka dig! Du kan enkelt variera receptet genom att byta ut delar av mjölet mot till exempel lite müsli, vända ner nötter eller bär i smeten eller genom att servera sconesen med olika typer av pålägg.
Detta recept är framtaget inom projektet Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil – som WWF driver ihop med Sveriges Olympiska Kommitté. Genom att utmana fördomar och myter kring vegetarisk mat visar projektet att det går att äta hållbar mat och samtidigt prestera i världsklass! Receptet kommer från boken med samma namn, läs mer om den här.
Recept: Gustav Johansson
Foto: Stefan Wettainen, från boken Vego i världsklass
Klimatberäkningen är gjord i CarbonCloud i april 2019
Näringsberäkningen baseras på Livsmedelsverkets databas och är gjord i april 2019
För bästa planetval av pålägg – titta i Vegoguiden för vegetabiliska saker att ha på dina scones och i Köttguiden för bästa val av ost.
Det här receptet klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att det ska klara kriterierna för biologisk mångfald välj ekologiskt mjöl och rapsolja.
Receptet kommer från boken Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil. Läs mer om boken här.
Senast ändrad 06/07/23
Recensioner