Potatissallad med rödbetor, äpple och julsenap
-
6
Portioner
Den här potatissalladen har hämtat inspiration från ingredienserna i gammaldags sillsallad – men nu blivit en julig sallad som blir matig av potatisen och får färg av rödbetorna och crunch av äpplet! Allt vänds ner i en gräddfilsdressing kryddad med julsenap. Salladen ska gärna stå kallt över natten för att bli som bäst.
Recept: Gunilla Blixt
Foto: Gunilla Blixt
Klimatberäkning: Gjord nov 2024 i verktyget Klimato med RISE-data.
Receptet klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att klara One Planet Plates krav på biologisk mångfald – se längst ner i receptet.
Potatissallad:
Gör såhär:
Alternativ:
Äpple kan ersättas med citrusfrukt.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Ägg kan uteslutas
För att klara kraven i One Planet Plate
Potatisen och löken behöver vara ekologiska.
Äggen behöver vara svenska eller ekologiska.
Senast ändrad 27/11/24
Recensioner