Potatisbullar med fejkon
-
4
Portioner
-
700-900
Energi (kcal/p)
-
98
Kolhydrater (gr/p)
-
31
Protein (gr/p)
4
Portioner
700-900
Energi (kcal/p)
98
Kolhydrater (gr/p)
31
Protein (gr/p)
Det här är ett enkelt och gott recept att ta till när du har kokt potatis över. Att blanda ut delar av potatisen med bönor och ärtor höjer proteinhalten, men du kan egentligen byta ut ärtorna mot vilka grönsaker du vill, så länge de inte innehåller för mycket vätska. Lättkokt broccoli, rivna morötter eller andra rotsaker fungerar finemang!
Detta recept är framtaget inom projektet Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil – som WWF driver ihop med Sveriges Olympiska Kommitté. Genom att utmana fördomar och myter kring vegetarisk mat visar projektet att det går att äta hållbar mat och samtidigt prestera i världsklass! Receptet kommer från boken med samma namn, läs mer om den här.
Recept: Gustav Johansson
Foto: Stefan Wettainen, från boken Vego i världsklass
Klimatberäkningen är gjord i CarbonCloud i april 2019
Näringsberäkningen baseras på Livsmedelsverkets databas och är gjord i april 2019
…om du hade serverat potatisbullarna med bacon istället för med tofu skulle klimatavtrycket ha blivit omkring fyra gånger så stort? Ärtor är dessutom ett oslagbart bra sätt att få i sig gröna grönsaker under vintern. Läs mer om de klimatsmarta gröna ärtorna i Vegoguiden.
Det här receptet klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att det ska klara kriterierna för biologisk mångfald välj ekologisk potatis, mjöl och rapsolja.
Receptet kommer från boken Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil. Läs mer om boken här.
Senast ändrad 31/08/22
Recensioner