Palak dahl
-
4
Portioner
-
533
Energi (kcal/p)
-
60
Kolhydrater (gr/p)
-
25
Protein (gr/p)
4
Portioner
533
Energi (kcal/p)
60
Kolhydrater (gr/p)
25
Protein (gr/p)
En indisk gryta som är superenkel att laga och väldigt mättande. Här serveras den med ett köpt naanbröd, men du kan äta den med chapatibröd, quinoa, råris, mathavre, matvete eller något liknande.
Detta recept är framtaget inom projektet Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil – som WWF driver ihop med Sveriges Olympiska Kommitté. Genom att utmana fördomar och myter kring vegetarisk mat visar projektet att det går att äta hållbar mat och samtidigt prestera i världsklass! Receptet kommer ursprungligen från boken med samma namn, läs mer om den här.
Recept: Gustav Johansson, omarbetat och förenklat av Helén Sahlstrand
Foto: Helén Sahlstrand
Klimatberäkningen är gjord i Klimato i december 2022
Näringsberäkningen baseras på Livsmedelsverkets databas och är gjord i december 2022
Det här receptet klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att det ska klara kriterierna för biologisk mångfald välj ekologisk lök, rapsolja och bröd.
Receptet kommer från boken Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil. Läs mer om boken här.
Senast ändrad 12/12/22
Recensioner