Mac and cheese
-
4
Portioner
-
700-900
Energi (kcal/p)
-
115
Kolhydrater (gr/p)
-
32
Protein (gr/p)
4
Portioner
700-900
Energi (kcal/p)
115
Kolhydrater (gr/p)
32
Protein (gr/p)
En amerikansk comfort food-klassiker som börjar göra sig hörd även här hemma i Sverige. Den kanske kan jämföras med makaronilådan som många av oss har vuxit upp med, fast utan ägget som ofta tillhörde den. Mac and cheese är kort och gott makaroner som kokas och sedan blandas med en enkel ostsås. Här är istället en version där vi blandar pasta med hummus som kryddats med näringsjäst, japansk soja och gurkmeja. I praktiken är detta alltså pasta med hummus – vilket ju aldrig kan vara en dålig idé!
Detta recept är framtaget inom projektet Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil – som WWF driver ihop med Sveriges Olympiska Kommitté. Genom att utmana fördomar och myter kring vegetarisk mat visar projektet att det går att äta hållbar mat och samtidigt prestera i världsklass! Receptet kommer från boken med samma namn, läs mer om den här.
Recept: Gustav Johansson
Foto: Stefan Wettainen, från boken Vego i världsklass
Klimatberäkningen är gjord i CarbonCloud i april 2019
Näringsberäkningen baseras på Livsmedelsverkets databas och är gjord i april 2019
…tahini görs på sesamfrön? Sesamfrön växer ofta i områden där det är mycket hög risk för förlust av biologisk mångfald, då odlingarna kan anläggas där det är naturligt artrikt så välj helst ekologisk tahini! Läs mer om det i Vegoguiden.
Det här receptet klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att det ska klara kriterierna för biologisk mångfald välj ekologisk pasta, lök, tahini och rapsolja.
Receptet kommer från boken Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil. Läs mer om boken här.
Senast ändrad 31/08/22
Recensioner