Julsallad med saffransdressning
-
6
Portioner
Sätt färg på julbordet med polkabetor, havtornsbär och en vackert saffransfärgad dressing! Om fänkålen har kvar sin ”dill” (de små tunna bladen) använd dem gärna att dekorera salladen med. Det går också att dekorera med skott från polkabetorna om de är kvar.
Recept: Gunilla Blixt
Foto: Gunilla Blixt
Klimatberäkning: Gjord i verktyget Klimato med RISE-data, november 2024
Rätten klarar One Planet Plates klimatbudget. För att klara kraven för biologisk mångfald – se längst er i receptet.
Julsallad:
Saffransdressing:
Att dekorera med:
Gör såhär:
9. Lägg upp salladen på ett serveringsfat, strö över havtornsbären och servera dressingen bredvid.
Alternativ:
Gör laktosfri genom att välja laktosfri gräddfil
För att klara One Planet Plate: Rapsoljan behöver vara ekologisk.
Senast ändrad 26/11/24
Recensioner