Brysselkål och svartrötter med rostade vetekorn
-
6
Portioner
Brysselkål hör julen till och här får den sällskap med svartrötter, eller fattigmans sparris. Rätten toppas med rostade hela vetekorn för värdefullt fullkorn och tuggmotstånd. Förbered vetekornen dagen innan. Svartrötter och brysselkål kan förberedas samma dag och inför servering fräser du på brysselkål och svartrötter, rostar vetekornen och strör över.
Recept: Gunilla Blixt
Foto: Gunilla Blixt
Klimatberäkning: Gjord i verktyget Klimato med RISE-data, nov 2024
Rätten klarar One Planet Plates klimatbudget. För att klara kraven på biologisk mångfald, se längst ner i receptet.
Gör såhär:
Koka vetekorn
Dag 1:
Dag 2:
Inför serveringen
Alternativ: Vetekorn kan ersättas av solroskärnor och behöver då endast rostas inför serveringen.
För att klara One Planet Plate: Vetekornen behöver vara ekologiska
Senast ändrad 26/11/24
Recensioner