Bönbullar med gräddsås
-
4
Portioner
-
500-700
Energi (kcal/p)
-
70
Kolhydrater (gr/p)
-
22
Protein (gr/p)
4
Portioner
500-700
Energi (kcal/p)
70
Kolhydrater (gr/p)
22
Protein (gr/p)
Inget är mer klassiskt svenskt än köttbullar, och inget utstrålar husmanskost som en riktigt fin gräddsås. Här är grädden utbytt mot silkestofu som vi smaksätter med traditionella gräddsåskryddor och kokar ihop lite lätt för att få till rätt smak. Såsen kan skära sig lite när den kokat ett tag, men då är det bara att vispa ihop den hårt för att göra den len igen. Se också till att den inte blir för tjock, då kan den lätt blir grynig.
Detta recept är framtaget inom projektet Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil – som WWF driver ihop med Sveriges Olympiska Kommitté. Genom att utmana fördomar och myter kring vegetarisk mat visar projektet att det går att äta hållbar mat och samtidigt prestera i världsklass! Receptet kommer från boken med samma namn, läs mer om den här.
Recept: Gustav Johansson
Foto: Stefan Wettainen, från boken Vego i världsklass
Klimatberäkningen är gjord i CarbonCloud i april 2019
Näringsberäkningen baseras på Livsmedelsverkets databas och är gjord i april 2019
Det här receptet klarar klimatbudgeten i One Planet Plate. För att det ska klara kriterierna för biologisk mångfald välj ekologisk lök, potatis, potatismjöl, rapsolja och havregryn.
Receptet kommer från boken Vego i världsklass – hållbar mat för en aktiv livsstil. Läs mer om boken här.
Senast ändrad 10/12/22
Recensioner