Benjamins hummuspizza Vad tycker du om receptet? 1 Portioner Klimatpåverkan per portion 0,4 kg CO2e Kategorier Earth Hour One Planet Plate Eat4Change Veganskt Middag Det här receptet har Benjamin Delfi tagit fram för projektet #Eat4Change. Ett projekt vars mål är att få unga européer att göra mer hållbara matval. Läs mer om projektet här. Benjamins Tiktok-inlägg om pizzan hittar du här. Klimatberäkningen är gjord i Klimato i mars 2023. Pizzadeg 154 g ekologiskt mjöl 2 g jäst 75 g vatten 1 tsk ekologisk olivolja Nypa salt Topping 2,5 dl hummus 2 stora tomater eller ett 5 små körsbärstomater 3 msk surkål 2 msk honung En näve basilika Detta tar sin lilla tid. Första dagen (2 minuter), andra dagen (1 timme). Gör såhär Blanda vatten, jäst och honung i en bunke. Tillsätt mjöl, salt och olivolja. Knåda tills mjölet har löst upp sig. Låt vila i 15 minuter. Forma en boll. Lägg i kylen och låt kalljäsa över natten. Ta ut och låt jäsa i rumstemperatur i två timmar. Starta ugnen på maxtemperatur och med en uppochnedvänd plåt (eller pizzastål/pizzasten om du har det) högst upp i ugnen. Baka ut pizzadegen, toppa med hummus och tomater. Sätt in i den uppvärmda ugnen. Baka cirka 5 minuter eller tills den får fin färg. Toppa med surkål, honung och basilika. Recensioner Dela gärna:
Recensioner