Gå till huvudinnehållet
humla-1920×960

Ge en gåva till naturen

Stöd WWFs arbete för djuren, naturen och människan.

Steg 1/2

Välj belopp

Valt belopp

Valfritt belopp (minst 50 kr)
Exempel på vad din gåva kan räcka till:
  • 50 kr — Provtagningsutrustning för en fjällräv.
  • 375 kr — Utrusta en parkvakt med en walkie talkie.
  • 800 kr — En GPS som ger möjlighet till satellitnavigering.
  • 1500 kr — Två kamerafällor, för räkning och övervakning av vilda djur.

Steg 2/2

Välj betalmetod

Vald betalmetod

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.
Steg 2/2

Dina uppgifter

Dina uppgifter

Faktureringsdetaljer

Sverige

För och efternamn:

Gatuadress:

Postkod och stad:

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.
Steg 2/2

Betalning

Betalning

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Här är exempel på vad din gåva kan bidra till:

gåva-sköldpadda

Ge naturen tid för återhämtning

Människan gör ett enormt avtryck på naturen med både klimatpåverkan, skövling och överexploatering. Men naturen kan återhämta sig, om vi ger den en chans. Hjälp oss bromsa klimatförändringarna och skydda hotade arter!

Ge en gåva

Fjällräv

Kvitter och prassel i svensk natur

I Sverige drabbas fjällräven av klimatförändringarna och en varmare fjällvärld, där det blir svårare att hitta föda. Andra arter är beroende av miljöer som blir allt ovanligare. Hjälp oss att öka naturskyddet och bevara den biologiska mångfalden!

Ge en gåva

gåva-tiger

Färre föräldralösa djurungar

Elefanter, flodhästar, tigrar och noshörningar dödas hänsynslöst för ben, skinn och andra delar. Och när de blir allt sällsyntare hittar den illegala marknaden nya arter att ställa in siktet på. Hjälp oss i kampen mot tjuvjakt och illegal handel med hotade arter!

Ge en gåva

ge bort fadderskap-lejon

Ditt stöd gör det möjligt

WWF arbetar tillsammans med lokalbefolkningar, företagspartners, forskare och organisationer för att bevara vår fantastiska planet. Utan stöd från våra fantastiska supportrar hade det varit omöjligt att nå framgångar.

SKICKA EN GÅVA

Vanliga frågor

Hur används mina pengar?

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. Max 15 % används till administration och insamling som är en förutsättning för att pengarna ska nå ut till projekt på ett effektivt och säkert sätt.  Vill du läsa mer om hur pengarna används kan du göra det här. Tack för ditt stöd för en levande planet!

Så här används dina pengar:

 85 %

 Naturvård

 15 %  

 Insamling & administration 

Hur skänker jag en gåva?

I första hand rekommenderar vi dig att använda formuläret på vår hemsida, där kan du välja mellan att betala direkt via din bank, med bankkort eller med Swish. Du kan också Swisha en gåva till vårt Swishnummer: 9019746. Om du hellre vill ha ett inbetalningskort är du välkommen att kontakta vår Givarservice.

Hur ger jag bort ett gåvobevis?

Du kan skicka ett personligt gåvobevis till en vän via den här sidan. Välj ett motiv och bestäm sedan om gåvobeviset ska levereras direkt via SMS till mottagaren, eller via email som en PDF till dig. Om du väljer via email kan du själv skriva ut det eller skicka det vidare till mottagaren.

Hoten mot vår planet

Vår planet står inför allvarliga hot, som klimatkrisen, förstörda livsmiljöer, överexploatering och utrotningshotade arter.

Elefant får dricksvatten, under torka i Kenya, av parkvakter

Klimatkrisen

Den globala uppvärmningen och klimatförändringarna får katastrofala följder, som global avsmältning av glaciärer, höjda havsnivåer, fler och mer intensiva extremväder som perioder av extremhetta, torka, skyfall, stormar som i sin tur ökar risken för följder som skogsbränder och översvämningar. Även i Sverige kommer vi att drabbas allt oftare. 
Rich Carey / WWF-Sweden

Förstörda livsmiljöer

Människan tar allt mer plats, skövlar och smutsar ner. Tropiska skogar bränns och avverkas för att ge plats åt vidsträckta odlingsmarker. De naturliga miljöerna förstörs och trängs undan. Många arter drabbas av förstörda och krympande livsutrymmen och har snart ingenstans att ta vägen när människan tar över. 
Deepwater redfish in net

Överexploatering

Vi använder mer av naturens resurser än den tål. I Sverige lever vi i genomsnitt som om vi hade fyra jordklot till vårt förfogande. Hela 90 % av världens fiskbestånd är idag fiskade till sin gräns. Ett flertal arter hotas till följd av tjuvjakt och illegal handel. Överexploatering är en av orsakerna till att populationerna av vilda ryggradsdjur i snitt har minskat med hela 69% mellan 1970-2018.

Exempel på WWFs arbete för naturen:

brandsläckning

Akuta insatser

Långsiktiga lösningar krävs för att hantera klimatförändringarna. WWF har bidragit till det lokala släckningsarbetet i Amazonas med skydds- och brandbekämpningsutrustning. I Kenya arbetar WWF hårt med att rädda både vilda djur så som elefanter, lejon, noshörningar och byar i Kenya genom mat- och vattendistribution i de hårdast drabbade områdena, även en ny brunn har borrats och fler planeras. WWF arbetar för att hjälpa både vilda djur och urfolkens tamboskap att överleva.

havssköldpadda blir räddad

Återskapa förstörda livsmiljöer

WWF arbetar aktivt med att återskapa förstörda livsmiljöer genom skogsåterställning, våtmarksrenovering och marin återhämtning. Exempel på detta är att plantera träd och återskapa skogar, revitalisera våtmarker och restaurera marina ekosystem. WWF strävar efter att återställa och bevara naturliga livsmiljöer för att främja biodiversitet och hantera klimatförändringar.

Skogsvaktare i Bhutan

Motverka tjuvjakt och illegal handel

WWF bekämpar tjuvjakt och illegal handel genom att stödja och utrusta parkvakter med modern teknologi och utbildning. Vi främjar ”zero poaching”-initiativ, där målet är att eliminera tjuvjakt helt och hållet i vissa områden. WWF arbetar också för att minska efterfrågan på hotade djurprodukter genom utbildning och medvetenhetskampanjer. Genom dessa åtgärder försöker de skydda hotade djur från att dödas för illegal handel och bevara biodiversiteten.

Genom att ge en gåva till WWF stödjer du vårt arbete för en levande planet
– för djuren, för naturen och för människan.

GE EN GÅVA

Viktig information att ta del av

WWFS GIVARSERVICE

Vi besvarar dina frågor om fadderskap, medlemskap och gåvor

Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se

Senast ändrad 24/04/25

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se