Gå till huvudinnehållet

Debattartiklar|21 mar, 2025

“Kommuner kan fylla ett tomrum kring hållbar mat”

GrytaWWF
Toskansk gryta lagad med hållbara råvaror. Bild: WWF

Maten står för ungefär en fjärdedel av klimatutsläppen och är den största enskilda orsaken till förlust av biologisk mångfald. Vilken kommun blir först med att ta fram en plan för hållbar mat i hela kommunen? Det skriver WWF:s generalsekreterare Gustaf Lind, matexpert Anna Richert samt matexpert och dietist Ulrika Backlund.

Läs WWFs debattartikel i Aktuell Hållbarhet från den 21 mars 2025 här.

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Besök vår Gåvoshop

I WWFs gåvoshop hittar du perfekta presenter som inte bara glädjer dina nära och kära, utan också bidrar till en levande planet. Stöd vårt arbete för djuren, naturen och klimatet. Tillsammans ger vi naturen en chans! Besök vår gåvoshop

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli WWF-vän

Senast ändrad 21/03/25

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se